Åbningssejr er vigtig for OL-sjælen

Håndbold/OL i Rio

08. August 2016, 19:40 Uhr

Rio de Janeiro. De første 30 minutter mod Argentina gav deja-vu for de danske håndboldherrer, da der blot stod 10-10 på måltavlen i Future Arena ved OL i Rio. Ved VM i Qatar i 2015 spillede Danmark uafgjort mod argentinerne i åbningskampen, og det kunne ligne en gentagelse søndag aften.

Men Danmark viste klassen i den drilske OL-åbningskamp ved at få gang i angrebsspillet i anden halvleg. Det var nøglen til 25-19-sejren, mener landstræner Gudmundur Gudmundsson.
 - At spille en åbningskamp er ligesom at komme i en finale. Det er vigtigt at komme godt i gang. Det er så vigtigt for sjælen, lyder det fra landstræneren. Effektiviteten fra start skal der arbejdes med, mener den danske stjernespiller Mikkel Hansen.

Vi brændte ekstremt meget

- Vi brændte ekstremt meget i første halvleg. Især i starten. Vi kunne være kommet i gang med en 3-0 eller 4-0-føring, men vi brændte.
Det skal der arbejdes på til næste gang.
Mikkel Hansen vurderer, at Tunesien kan blive en drilsk modstander i den næste OL-gruppekamp tirsdag.
- Tuneserne er meget aggressive, og det er et hold med masser af fysik. Så vi skal se en masse video med Tunesien, siger han.