Håndbold

Første skridt mod overlevelse

Håndbold

02.02.2019

Flensborg. Nu skulle det være. DHK Flensborg havde længe smidt brænde i ovnen til bundgyseren mod MTV Braunschweig. Point og helst en sejr var næsten påkrævet på hjemmebane, hvis ikke overlevelseskampen skulle blive vanskeligere opgave end en tur fra havnen til Idrætshallen på en cykel, der var frosset fast i ottende gear. Derfor gled Simon Linnebjerg henad gulvet, og Tjark Desler brølede lungerne ud, da DHK vandt dramaet med 29-27.

Et nederlag havde da heller ikke været til at bære for SdU-klubben. Allerede ved Simon Linnebjergs 1-0-scoring kunne hjemmeholdets gejst mærkes som et bistik på en babymave. DHK kunne i indledningen gå på fjorden, og efter 18 minutter måtte Braunschweig tage deres allerede anden time-out. 11-5 til SdU-klubben der kom til den ene gode chance efter den anden.

Gæsternes modtræk var et offensivt 3-2-1-forsvar, og det var ganske klogt. Den velsmurte angrebsmaskine så pludselig ganske rusten ud. DHK var for afhængige af enkeltmandspræstationer, og flere tekniske fejl gav kontrachancer den anden vej, der også gjorde de defensive betingelser vanskeligere.

Føringen var skrumpet til 15-13 ved pausen, det blev hurtigt 15-15, og efter 10 minutter af anden halvleg førte gæsterne med 18-17. Men det var ikke ovre for DHK, der genfandt gejsten med hjælp fra en medlevende speaker, der gentagende gange bad om publikums støtte. DHK gik også mere offensivt til værks i defensiven, og det gav pote. Tom de Bruins mandsopdækning af Braunschweig-playmaker Philipp Krause satte en prop i gæsternes målscoring, og den nye hollænder var også flyvende i den anden ende. Med godt fem minutter igen skød han DHK foran med 25-24.

Syv-mod-seks-spillet blev et effektivt angrebsværktøj for DHK i de afgørende minutter, og Sjören Tölles underhånd op i hjørnet til 28-26 fik Idrætshallen op fra sæderne. Braunschweig fik reduceret til 28-27 og gik i helbanepres med et minut igen. DHK kæmpede sig til et straffekast, som Sjören Tölle udnyttede, og så sprang hele bænken op i jubel. Afstanden op til MTV Braunschweig i tabellen blev mindsket til fire point. Det var første skridt mod overlevelse, men der venter endnu mange.
Jonas Løytved

DHK Flensborg - MTV Braunschweig 29-27 (15-13) DHK Flensborg: Wendt, Basenau - de Bruin 4, Heinker, Busch, Jessen, Blumenberg, Wickert-Grossmann 3, Krüger, Von Eitzen, Bandemer, Tölle 11 (6), Zinndorff 1, Desler 5, Blockus 1, Linnebjerg 4 MTV Braunschweig: Panzer, Krka - Geier, Karaula 11 (1), Pedryc, Steinscherer 5 (1), Ranogajec, Alex 4, Wolters 4, Krause, Giese 1, Berthold 2, Donner Udvisninger: 3-4 Straffekast: 6/7-2/4 Dommere: Marcus Dodt og Benjamin Klappauf