Storsejr giver nyt håb

Europeada 2016

21. Juni 2016, 08:50 Uhr

Mandag blev en god dag for Det Sydslesvigske Fodboldlandshold. Med en 6-0-sejr over aromunerne er der chancer for at gå videre til kvartfinalen. (Fotos: Europeada/ASV Ahrntal)

Ahrntal/Sydtyrol. Det Sydslesvigske Fodboldlandshold er for alvor kommet i fart ved Europeada 2016 i Sydtyrol. Efter et skuffende 2-3-nederlag i optaktkampen mod slovakerne fra Ungarn i søndags, præsenterede holdet sig mandag eftermiddag i fremragende form og vandt sikkert med 6-0 (3-0) over aromunerne.

- Vi er meget tilfredse. Det var en helt anden kamp end den, vi havde i søndags. Vi var lidt slidte efter kampen dagen før, som krævede en del ressourcer, men har vundet kampen helt suverænt, sagde en glad træner Holger Bruhn lige efter kampen.
 Det Sydslesvigske Fodboldlandshold fik en forrygende start. Allerede i kampens tredje minut spillede holdet sig foran med 1-0, da armonunerne selv skubbede bolden i mål efter et skarpt indlæg fra Tim Meyer.

Mål efter mål øgede forspringet

Og den gode stime fortsatte for Det Sydslesvigske Fodboldlandshold. Efter 20 minutter landede en lækker aflevering direkte hos Tim Meyer, som med god tid øgede forspringet til 2-0. Blot fire minutter senere var det så Lukas Larsen, der med sin scoring til 3-0 (24.) banede vejen til sejren.
En spiller fra aromunerne fik efter 54 minutter det røde kort. Dermed var det kort efter halvlegen nærmest håbløst for holdet, som allerede havde tabt deres første kamp med 1-4 til occitanerne i søndags.
Kampen blev afgjort, da Jonas Walter, som til daglig spiller for ETSV Weiche Flensburg i regionalligaen, øgede forspringet til 4-0 (61.) med sit skud i det nedre venstre hjørne.
Jaris Düring (5-0/82.) og Lukas Larsen (6-0/87.) scorede så to yderligere mål i kampens slutfase.
Det Sydslesvigske Fodboldlandshold har nu tre point på deres konto. Det er ikke nok for at gå videre til kvartfinalen. Holdet har kraftigt brug for point, når det tirsdag aften (kl. 18.30/Liveticker på FL-Arena.de) i mere end 1000 meters højde på kunstgræsbanen i Mühlwald tørner sammen med occitanerne, som inden turneringen ansås for den formentlig vanskeligste opgave blandt modstanderne i pulje D.
 - Det bliver meget svært. Men nu har vi skabt et grundlag og håbet er i live, siger Holger Bruhn.

Det Sydslesvigske Fodboldlandshold: Tore Wächter - Kolja Afriyie (Ruwen Möller), Marcel Steiner, Steffen Eglseder (Rasmus Mille), Fabian Wobig, Jonas Walter, Lukas Larsen, Lukas Linhardt, Jonathan Bruun Nielsen (Tue Düring), Tim Meyer (Kim Tönder), Erik Wegner (Jaris Düring).

Også nordfriserne vandt

Også nordfriserne, holdet som stort set består af spillere fra Frisia 03 Risum-Lindholm, kunne fejre en sejr i mandags. Efter 5-5 i optaktkampen mod tyskerne i Polen besejrede nordfriserne The Manx i en tæt kamp med 3-2.
Lasse Paulsen bragte nordfriserne foran med 1-0 efter omkring 25 minutter. Efter to scoringer fra modstanderen så det ikke godt ud for de hårdt kæmpende nordfrisere, som dog havde en Tobias Zuth i storform i deres rækker.
Han scorede nemlig først ved en fremragende enkeltpræstation til 2-2 efter godt og vel 70 minutter, inden han i kampens slutfase scorede sejrsmålet til 3-2. Med fire point har holdet med træner Uwe Petersen dermed chancer for at gå videre til kvartfinalen. Det kræver dog point i sidste kamp i pulje E, og her er modstanderen altså sydtyrolerne, som har vundet Europeada både i 2008 og 2012.
 - Det bliver en uhyre vanskelig opgave, men måske lykkes det os at få point, siger Uwe Petersen til Flensborg Avis.