Thomas Bleicher
21. Juni 2016, 20:16 Uhr

De to hold er klar til kampen i Mühlwald. (Foto: Europeada)

Mühlwald.Drømmen om en top-plavering ved Europeada 2016, fodbold-EM for sproglige mindretal, blev knust tirsdag aften for Det Sydslesvigske Fodboldlandshold.

Holdet fra det danske mindretal i Tyskland måtte nøjes med 1-1 i den afsluttende puljekamp mod et stærkt spillende hold fra occitanerne, som med dette uafgjort hentede gruppesejren med syv point. Det Sydslesvigske Fodboldlandshold (4 point) blev nummer tre i pulje D, da også slovakerne fra Ungarn (6 point) placerede sig foran Det Sydslesvigske Fodboldlandshold. Kvartfinalen finder dermed sted uden deltagelse af Det Sydslesvigske Fodboldlandshold.

Intentsiv kamp

Holdet med trænerne Berni Petersen og Holger Bruhn i spidsen, som spillede 2-3 mod slovakerne i Ungarn og 6-0 mod arumunere i de to første puljekampe søndag og mandag, leverede dog en stærk insats tirsdagaften på mere end 1000 meters højde i Mühlwald.

Allerede inden kampen vidste spillerne, at de under alle omstændigheder skulle vinde denne her altafgørende puljekamp for at gå videre til kvartfinalen. Og det viste de på banen. Steffen Eglseder bragte Det Sydslesvigske Fodboldlandshold foran med 1-0 efter 19 minutter efter en fremragende lang aflevering fra Jonas Walter (ETSV Weiche Flensburg). Occitanerne svarede dog igen, og scorede godt ti minutter senere til 1-1, som også var pausestillingen.

Kamp til stregen

Det Sydslesvigske Fodboldlandshold gav aldrig op, og havde muligheder for at afgøre kampen til deres fordel. Efter 61 minutter for eksempel landede en flot aflevering fra Jonas Walter direkte på Kolja Afriyies hoved, den tidligere Superliga-spiller satte dog bolden lige forbi målstolpen. Også occitanerne kom til deres chancer, takket være målmand Tore Wächter blev det dog ved det ene mål til occitanerne.

Det var dog nok til at sende Det Sydslesvigske Fodboldlandshold ud af kampen om de sjove placeringer. Holdet spiller nu placeringskampene.
Efter fjerdepladsen ved premieren i 2008 i Schweiz og et exit i kvartfinalen i 2012 i Lausitz blev det heller ikke i tredje omgang til den helt store scoop, som Det Sydslesvigske Fodboldlandshold havde håbet på.

Det Sydslesvigske Fodboldlandshold (Startopstilling): Wächter- Afriyie, Steiner, Mille, Eglseder, Johannsen, Wobig, Walter, Larsen, Linhardt. Skiftet ind: Tönder, Meyer, T. Düring.

Også Nordfriserne er ude af kampen om de sjove placeringer efter nederlag til værterne fra Sydtyrol tirsdag aften. Se samtlige resultater og stillinger her.